jueves, 12 de abril de 2012

Omotenashi

"Omotenashi" és un mot japonès que significa hospitalitat. Però la seva essència és molt més profunda. L'omotenashi és un estat d'ànim, una predisposició oberta i sincera de oferir a l'altre, amagant en el seu interior el valor del donar sense esperar rebre res a canvi. També és un gest, una actitud, una manera de fer feliç en un acte que implica a la part més íntima i profunda de l'ànima humana,com en l'art de rebre i donar la benvinguda des del cor.

Aquests dies he estat redistribuint un dels meus espais de treball, la taula i el racó on gestar les noves idees i els esbossos per noves obres. Sento una gran admiració per tot allò relacionat amb la cultura japonesa, així que sense adornar-me'n ha esdevingut un espai amb un cert aire oriental...Tant de bo m'ajudi a trobar l'equilibri, tan necessari en el meu procés creatiu i vital!

Amb aquestes imatges volia donar-vos la benvinguda un cop més, a un lloc creat també perquè vosaltres en gaudiu... En cada detall hi ha una mica d' allò que m'inspira, com els segells japonesos que vaig trobar a MOMO, una de les meves botigues màgiques a Barcelona, de on també prové la tela amb la que vaig folrar una de les meves llibretes d'apunts, el petit tamboret de fusta "fet a casa", al igual que la taula... I, com no, un dels meus akitsu-espiadimonis que segur em donarà sort! (un regal preciós fet per algú igualment preciós: omotenashi un altre cop...).

De fons, la música de Ryuichi Sakamoto, Energy flow... Gaudiu-ne!









3 comentarios:

  1. Equilibri!! Tan fàcil de pronunciar i tan difícil d'aconseguir! Intentaré redistribuir els meus espais vitals com tu has fet. Gràcies per ensenyar-me una nova paraula OMOTENASHI
    Feliç dia preciosa!

    ResponderEliminar
  2. Ay, todo tan bonito, en perfecta armonía, todos los detalles cuidados al máximo... Eres una artista!! Muak!!!

    ResponderEliminar
  3. Quel! segur que ho aconseguiràs!com tot el que et proposis... ;)
    Pollet! gracias!un besazo!!

    ResponderEliminar